Om mig.

Föreläsare, författare och sociolog

Jag är sociolog, författare och föreläsare med lång erfarenhet av utvecklingsarbete. Jag har särskild kunskap om jämställdhet, normer och hbtq. Jag har i många år varit engagerad i idéburen rörelse, både ideellt och som anställd. År 2013 initierade och ledde jag arbetet med Jönköpings läns första pridefestival, Jönköping Qom Ut.

I min bok Inkludera – jämställdhet och hbtq finns både en ordlista och fördjupningskapitel. Boken har många konkreta tips om hur en organisation kan jobba för att bli mer inkluderande. Den vänder sig både till ledningsgrupper och styrelser samt enskilda personer som vill har verktyg och kunskap för att påverka sitt sammanhang.

Böcker

 

Jönköping Qom Ut – årets initiativ 2014, Jönköpingsgalan

Genom det lyckosamma genomförandet av pridefestivalen Jönköping Qom Ut har föreningen skapat en möjlighet för Jönköpings län att ta ett viktigt steg i arbetet med öppenhet, mångfald och hållbarhet. Festivalen och den avslutande paraden blev en mötesplats för tusentals deltagare och åskådare som manifesterade ett mer inkluderande Jönköping.

Shortcuts Uppstickare 2013

Jag finns på listan över 100 svenska under 40, som inspirerar, engagerar och gör Sverige bättre. ”Frida Ohlsson Sandahl, 33 år, Jönköpings första HBTQ-konsult som anordnat stadens första pridefestival.”

 

LinkedIn – för mer information om mina arbetslivserfarenheter