Barn, skolan och genus

Jag visar vilka stöd som finns för lärare, föräldrar och andra vuxna för att arbeta genusmedvetet.

Vi pratar om hur barnen bemöts och vad det kan leda till. Vad står det i skolans läroplan om genus och vad finns det för stöd för lärare och andra vuxna för att arbeta genusmedvetet. I Sverige finns det flera förskolor som har arbetat med genusmedveten pedagogik. Hur har de gjort och vad kan vi lära oss av deras arbete? På vilket sätt kan vi integrera deras framgångar? Vad kan föräldrar göra för att förändra förutsättningar för tjejer och killar till det bättre?

Jag kommer att ha med tips på litteratur för både föräldrar att läsa och för skolverksamhet. Här finns möjligheter att kartlägga er kompetens, testa metoder som ni använda i kollegiet för att fortsätta diskussionen och att titta på lagstiftningen i diskrimineringslagen. 

Formatet för föreläsningen:

Ni väljer själva längd på föreläsningen. Allt från kortare inspiration till heldagsutbildning.

Kombinera flera föreläsningar:

Denna föreläsning kan du enkelt kombinera med andra föreläsningar jag håller. Enklast är att du hör av dig så pratar vi kring just vilka behov och önskemål du har för en föreläsning.

Formatet för föreläsningen:

”Deltagarnas aktivitet under passet kan ni själva bestämma. Teori, workshop, diskussionspass – mer teori eller mer interaktivt? Ni vet vad som passar er bäst.”

Relaterade ämnen

De föreslagna ämnena kan plockas, blandas och ges i vilken form ni önskar.
Här är några.

Diskrimineringslagen

Vad är diskriminering? Vad innebär aktiva åtgärder för att förebygga diskriminering och trakasserier? 

Riktiga män, parmiddagar och flator

Könsnormerna påverkar vår vardag! Jag visar hur vi kan använda oss av kunskapen om genus och hbtq i vår vardag och på vårt arbete.

Inkluderande ledarskap

Vem är du som chef och hur kan du skapa en psykosocial arbetsmiljö där många trivs och presterar bra? Vad måste du göra enligt lagstifningen?

Håll dig uppdaterad

För att hålla dig uppdaterad kring mina föredrag och produkter är det inte en tokig idé att lämna din e-mail här. Då får du mina nyhetsbrev och dina kunskaper kan alltid vara på topp!