Temat är ”HBTQ – vad står det för?” och det blir självklar kunskap, värderingar, skratt och diskussioner i en fin blandning. Det kommer att bli en rolig kväll!

Zonta International startades 1919 i USA efter att kvinnor, som under männen frånvaro i första världskriget, hade gått ut i arbetslivet och förstod vikten av att hålla fast vid sitt nätverk. Zonta finns idag i 65 länder och har över 30 000 kvinnor som medlemmar. Utöver nätverket den klubb som erbjuder, så har Zonta även många projekt där de stödjer andra kvinnor samt att de opinionsbildar kring frågor som rör kvinnors rättigheter.

Såhär skriver Zonta själva om sin verksamhet:

”Under 90 år har Zonta International arbetat för att främja kvinnors ställning över hela världen genom ett internationellt kamratskap och kvinnor som delar ett gemensamt engagemang för att främja och skydda kvinnors rättigheter.

Använd Zonta’s online media för mer information om Zonta International, dess serviceprojekt och opinionsbildning runt om i världen.  Det finns mer än 31.000 Zontians i hela världen som arbetar tillsammans för att öka kvinnors jämlikhet.”

Källa: http://www.zonta21.org/Zonta-international/