Inkluderande församling

Det bästa sättet att arbeta mot diskriminering är att jobba normfokuserat. Lär er mer om begreppen och perspektiven för att skapa en församling som är trygg för fler.

Vem är du som chef och vem trivs i din församling? Det här är en föreläsning för alla er som vill att församlingen ska vara trygg för alla. Hur kan ni kommunicera så att ert budskap når fler? Vad sänder ni ut för signaler och vilka hinder finns idag? Det handlar också om att skapa en psykosocial arbetsmiljö där alla medarbetare trivs och presterar bra. Här kan vi antingen fördjupa oss lagstiftning kring diskriminering och arbetsmiljö, eller fokusera på de normer, positioner och beteenden som inkluderar.

Frida har varit med och tagit fram processmodell Regnbågsnyckeln, har skrivit boken ”Så att jag kan komma in – kristen tro och hbtq” och driver podden ”Behåll hatten på” om normer, hbtq och teologi. Hon studerar teologi, har jobbat med en mängd olika stift och församlingar samt har ett stort engagemang i Jönköpings församling. 

Formatet för föreläsningen:

Ni väljer själva längd på föreläsningen. Allt från kortare inspiration till heldagsutbildning. Är det ledningsgruppen i församling eller konfirmandledarna i stiftet? 

 

 

Kombinera flera föreläsningar:

Denna föreläsning kan du enkelt kombinera med andra föreläsningar jag håller. Enklast är att du hör av dig så pratar vi kring just vilka behov och önskemål du har för en föreläsning.

Formatet för föreläsningen:

Deltagarnas aktivitet under passet kan ni själva bestämma. Teori, workshop, diskussionspass – mer teori eller mer interaktivt? Ni vet vad som passar er bäst.

Relaterade ämnen

De föreslagna ämnena kan plockas, blandas och ges i vilken form ni önskar.
Här är några.

Heteronormer och hbtq

Hur organisationen kan öppna upp för att inkludera fler, oavsett könsidentitet och sexuell läggning. Kunskap om vad heteronormer innebär och vad bokstäverna i hbtq betyder.

Härskartekniker och motstrategier

Med hjälp av kunskap om härskartekniker, främjartekniker och motstrategier kan ni skapa ett kreativt mötesklimat där mångfalden får plats.

Diskrimineringslagen

Vad är diskriminering? Vad innebär aktiva åtgärder för att förebygga? Boken och utbildningen innefattar case, tips och checklistor. 

Håll dig uppdaterad

För att hålla dig uppdaterad kring mina föredrag och produkter är det inte en tokig idé att lämna din e-mail här. Då får du mina nyhetsbrev och dina kunskaper kan alltid vara på topp!