Föreläsare, författare, teolog och sociolog

Lång erfarenhet av jämställhet, normer och hbtq-frågor.
 

Föreläsare, författare, teolog och sociolog

Sociolog med lång erfarenhet av att föreläsa om frågor som rör jämställdhet, hbtq och normkritik.

Jag är sociolog, teolog, författare och föreläsare med lång erfarenhet av utvecklingsarbete. Jag har särskild kunskap om jämställdhet, normer och hbtq. Jag har föreläst och jobbat med rättighetsfrågor i snart 20 år. Mitt arbetsliv har jag tillbringat i idéburen rörelse och som egen företagare i kontakt med en mängd olika aktörer.

Inkludera – jämställdhet och hbtq

I min bok Inkludera – jämställdhet och hbtq finns både en ordlista och fördjupningskapitel. Boken har många konkreta tips om hur en organisation kan jobba för att bli mer inkluderande. Den vänder sig både till ledningsgrupper och styrelser samt enskilda personer som vill har verktyg och kunskap för att påverka sitt sammanhang.

Diskrimineringslagen – handbok för chefer

Boken Diskrimineringslagen – handbok för chefer är för dig som vill göra rätt och som förstår att lagen ställer höga krav – men inte hur du ska börja? Boken förklarar vad lagen kräver, den hjälper dig som chef lägga upp arbetet på bästa sätt och den innehåller exempel och övningar som engagerar hela personalstyrkan i arbetet.

 

Årets förnyare i Svenska kyrkan 2019

Tillsammans med min vän prästen Erik Gyll har vi fått  priset för vårt arbete med podden Behåll hatten på och för processmodellen Regnbågsnyckeln i syfte att alla människor ska känna sig välkomna i Svenska kyrkan.

I podden rerflekterar vi med inbjudna gäster kring teologi, normer och hbtq och genom samtal söker de befrielse även i de bibelord som skaver. Regnbågsnyckeln vänder sig till församlingar som vill öka sin förståelse i hbtq-frågor och arbeta aktivt för öppenhet, mångfald och inkludering.

”Genom sitt nydanande arbete och sin telogiska reflektion samt valet av arena för kommunikation bidrar de till normkritik samt frågor om identitet och makt. Regnbågsnyckeln med tillhörande hbtq-märkning erbjuds nu samtliga församlingar i Svenska kyrkan.”

Jönköping Qom Ut – årets initiativ 2014, Jönköpingsgalan

År 2013 initierade och ledde jag arbetet med Jönköpings läns första pridefestival, Jönköping Qom Ut. År 2014 vann festialen pris. ”Genom det lyckosamma genomförandet av pridefestivalen Jönköping Qom Ut har föreningen skapat en möjlighet för Jönköpings län att ta ett viktigt steg i arbetet med öppenhet, mångfald och hållbarhet. Festivalen och den avslutande paraden blev en mötesplats för tusentals deltagare och åskådare som manifesterade ett mer inkluderande Jönköping.

Shortcuts Uppstickare 2013

Jag finns på listan över 100 svenska under 40, som inspirerar, engagerar och gör Sverige bättre. ”Frida Ohlsson Sandahl, 33 år, Jönköpings första HBTQ-konsult som anordnat stadens första pridefestival.”

 

 

Böcker & Podcast

Donec mattis diam sit amet tellus tincidunt, et aliquam lectus porttitor. Cras cursus, ante eu scelerisque commodo, neque velit mattis nibh, ut finibus lorem dolor at justo.

Så att jag kan komma in

Ett samtalsmaterial kring att vara hbtq i ett kristet sammanhang.

Så att jag kan komma in

Samtalsmaterial kring hbtq-frågor i Frälsningsarmén.

Inkludera

Jämställdhet och hbtq i organisationen. Innehåller ordlista och fördjupningskapitel.

HR : att ta tillvara mänskliga resurser

Frida har skrivit kapitel 8: Heteronormer, hbtq och queer på arbetsplatsen.

PODCAST

”Behåll hatten på”

Podden för dig som funderar kring teologi, normer och hbtq.